De bouw trekt aan én is veranderd

Sla de Cobouw maar eens open of kijk maar eens op internet en het komt ongetwijfeld voorbij: de bouw trekt aan! Maar willen we dat nou zo graag of is het werkelijkheid? Coen Verver van Euregio Steen kan beamen dat het wel degelijk beter gaat in de bouw. Het klantenbestand van Euregio Steen bestaat voor een belangrijk deel uit architecten en aannemers. “Wanneer zij het weer drukker krijgen, merken wij dat meteen.”

Gedurende de crisis, en misschien wel dankzij de crisis, is er in de bouw veel veranderd. De eilandjesstructuur is voor een belangrijk deel verdwenen. Partijen hebben elkaar opgezocht met als doel efficiënter te werken en een nog beter product af te leveren. Een ontwikkeling die door Euregio Steen wordt toegejuicht.

Coen Verver: “Wij zijn een sterk voorstander van ketenintegratie. Graag worden we al vroeg in het proces betrokken. Zo kan onze expertise optimaal worden benut en kunnen we een product leveren dat exact aansluit op de wensen van de opdrachtgever en de uiteindelijke gebruikers van het pand. Daarbij houden we niet alleen rekening met de uitstraling, maar bijvoorbeeld ook met de praktische toepasbaarheid tijdens de bouw en de levensduur in combinatie met het prijskaartje. Wij beschikken over meer dan dertig jaar ervaring en daar laten we anderen graag van meeprofiteren.”